zondag 26 april 2020

Wethouder ontvangt bewonerspetitie over exotische mier

Er zit al een aantal jaren een grote kolonie van exotische mieren in de Roghorst. Deze mieren, het mediterraan draaigatje, breiden hun territorium gestaag en uit zorgen voor steeds meer overlast. In samenwerking met bewoners heeft het bestuur van de BBR een petitie aangeboden aan verantwoordelijk wethouder De Haan.




Deze exotische mierensoort zit vooral in de huizen langs de Churchillweg, tussen het waterreservoir/ plantsoentje en het kruispunt met Hoevestein (tankstation). Het is inmiddels een grote kolonie met duizenden koninginnen, die zich uitbreidt dieper de wijk in, maar ook richting Haverlanden.

Samen met een aantal bewoners heeft de BBR de gemeente verzocht actiever te worden met het bestrijden van deze plaag. Allereerst werden er handtekeningen verzameld, voornamelijk onder onze wijkgenoten met veel overlast van het mediterraan draaigatje, waarna we een petitie wilden aanbieden aan de gemeente. Doordat de gemeente een maand nodig had om op onze verzoeken te reageren en doordat de coronapandemie plots in alle hevigheid losbarstte werd dit omgezet in een telefonisch overleg met Wethouder de Haan op 24 maart.

In dit overleg heeft hij toegezegde om samen met een vertegenwoordiger van de getroffen bewoners en de BBR-mierencommissie een plan ter bestrijding te maken. De dag daarna volgde een interview met de Gelderlander, dat op 16 april in de krant stond. Toevalligerwijs was de bestrijding van het mediterraan draaigatje in Rotterdam diezelfde dag op het NOS-journaal

Ondertussen blijken er al 6 gemeenten samen met het in Wageningen gevestigde Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) aan gerichte bestrijding te doen. Wachten tot we met de Gemeente kunnen overleggen, kan vanwege de huidige Corona tijd, nog wel eens lang op zich laten wachten. Daarom vragen wij de Gemeente Wageningen om zich aan te sluiten bij de 6 projecten/gemeenten waarvoor het KAD al plannen heeft gemaakt.

Wordt vervolgd…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten