zondag 26 april 2020

De MER, Beter Bereikbaar Wageningen en online ledenraadpleging

De voortgang van het project Beter Bereikbaar Wageningen loopt door het coronavirus vertraging op. Afgelopen week kreeg het BBR-bestuur, als lid van de klankbordgroep, een e-mail waarin de provincie Gelderland de aangaf de milieueffectrapportage (MER) op aangepaste wijze vrij te willen geven. De BBR zal een advies uitbrengen naar aanleiding van de voorstellen en plant een online ledenraadpleging in de tweede helft van mei.

Zoals u zich misschien nog herinnert waren er in april en mei, na de publicatie van de MER, diverse (inloop)bijeenkomsten gepland. Deze kunnen uiteraard niet doorgaan. 

Daarom heeft de provincie een alternatief proces uitgewerkt:

  • Het is tot uiterlijk 5 mei voor iedereen mogelijk om verduidelijkende vragen over de MER te stellen. Hiervoor is een speciaal digitaal formulier beschikbaar. 
  • Eind mei worden de antwoorden op alle vragen via de website gepubliceerd.
  • Begin juni wordt er een online bijeenkomst van de klankbordgroep georganiseerd. Daar zal de MER op hoofdlijnen besproken worden.
Online bijeenkomst

Na de bijeenkomst van de klankbordgroep zal de BBR een advies voor de voorkeursvariant aan GS opstellen. Het is de intentie van het bestuur om hierover met onze leden te overleggen. Uiteraard hadden we hiervoor heel graag een ledenbijeenkomst georganiseerd, maar zoals u zult begrijpen is dat voorlopig onhaalbaar.

Zeer waarschijnlijk organiseren we in de tweede helft van mei een online bijeenkomst. Uiteraard kunt u ons ook schriftelijk vragen stellen of ons op de hoogte stellen van uw voorkeur. In ieder geval zal ons advies voor 17 juli naar de provincie gestuurd moeten worden.

Overigens zijn de gemeente en de WUR inmiddels begonnen met het aanpassen van de fietsoversteek bij Hoevestein. In een overleg met ambtenaren van de gemeente heeft het BBR-bestuur uitleg gevraagd over de plannen. Er is ons verzekerd dat de bushalte die van groot belang is voor onze wijk slechts een klein stukje verlegd zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten