donderdag 24 december 2020

Veel kritische vragen tijdens Digitaal Café met Provincie


Eind november vonden er twee digitale bijeenkomsten plaats waarin de Provincie Gelderland uitleg gaf over de plannen rond Beter Bereikbaar Wageningen. In september is de beslissing genomen om de Nijenoord Allee op te waarderen onder de naam Alternatief Bestaande Route (ABR).


De eerste bijeenkomst vond plaats op dinsdag 24 november en de tweede bijeenkomst op 26 november 2020. In totaal deden er zo’n 60 bewoners uit de Tarthorst en de Roghorst mee.

Beleidsmedewerkers van de Provincie gaven toelichting op de plannen en op de achterliggende overwegingen van de keuze voor de ABR. Er werd benadrukt dat de plannen nog in de fase van een ‘schetsontwerp’ zijn. De details moeten nog worden uitgewerkt.

De presentatie is hier te vinden >

Er waren veel vragen. Met name de aanleg van de tunnel en de oplossing met de fietsstraat richting de Churchill weg baart veel mensen grote zorgen. Hoe is het met de veiligheid gesteld? Nu al is de afslag naar het Winkelcentrum Tarthorst vanaf de Churchill weg erg onoverzichtelijk. Dat wordt naar verwachting niet beter. Ook de bevoorrading van de winkels in de Tarthorst zal ernstig worden bemoeilijkt in de nieuwe situatie. De Provincie antwoordde dat rekening zal worden gehouden met de uitdagingen die er liggen.

Ook waren er vragen over het stoplicht bij de overgang bij Hoevesteijn, over de bomen rond de kruising Churchillweg-Nijenoord Allee en over de algemene fiets-infrastructuur in Wageningen. Het antwoord van de Provincie was dat het extra stoplicht de veiligheid voor overstekende fietsers verbeterd. En wat betreft de bomen werd gesteld dat er onvermijdelijk een aantal bomen zal worden gekapt. Verbetering van de fietsroutes in Wageningen is een op zichzelf staand project en krijgt ook volop aandacht.

Alle vragen plus antwoorden zijn hier te vinden:

- Vragen en antwoorden Gemeente > 
- Vragen en antwoorden Provincie >

De Gemeente Wageningen organiseert begin 2021 een aantal informatie- en inspraakbijeenkomsten. Er werd benadrukt dat de gemeente bij de herinrichting gebruik zal maken van de kennis en ervaring van de bewoners in de wijken Roghorst en Tarthorst. Er is budget beschikbaar voor oplossingen die bijdragen aan het minimaliseren van de effecten van de ABR voor de bewoners van de twee wijken die direct aan de weg liggen. Er volgt een uitnodiging voor deze bijeenkomsten.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten