zaterdag 10 september 2022

Update Roghorst verduurzaamt!

In februari was er een informatieavond naar aanleiding van het rapport over de verduurzamingsmogelijkheden voor de huizen aan de westkant van de Roghorst. Nadien is een aantal bewoners van deze huizen bijeen gekomen om de vragen, drempels en ervaringen met het verduurzamen met elkaar te delen, de ‘Energiek Roghorst’ groep. 


Dit heeft geresulteerd in een eerste, goed bezochte informatieavond, gericht op de bewoners van de huizen in het westen van de Roghorst, waarin de ervaringen gedeeld werden. De eerste uitkomsten van deze avond waren dat het voor veel mensen lastig is om te beginnen, vanwege de vele, vaak tegenstrijdige mogelijkheden, de kosten en onduidelijkheden bij subsidies. Maar er zijn ook veel positieve verhalen gedeeld over het zelf aanpakken van zolderisolatie, het vervangen van de voordeur en het uitbesteden van vloerisolatie, glas isolatie en ventilatie systemen.

Er is ook een digitaal deelplatform gemaakt: via tinyurl.com/roghorst kunt u de documenten inzien die tijdens de informatieavond gedeeld zijn. In deze folder zullen de komende tijd meer documenten geplaatst worden en u kunt hier ook zelf relevante informatie in zetten!

Voor vragen en opmerking ie er  het e-mail-adres energiekroghorst@gmail.com Ook als u op de hoogte wilt worden gehouden van de bevindingen van deze groep kunt u een mailtje sturen.

Op de website WageningenWoontDuurzaam www.wageningenwoontduurzaam.nl is veel informatie te vinden, zoals telefoonnummer en mailadres van het energieloket en van drie vaste energieadviseurs (o.a. Hanneke Tent). 

Er is twee keer per week een inloopspreekuur in de binnenstad, nabij de Markt: Hoogstraat 23. Dat is woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het rijk heeft subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen en voor warmtepompen e.d. De gemeente heeft een lening. Informatie hierover is beschikbaar op deze website. 

De volgende activiteit die we organiseren is een excursie naar een aantal huizen in de Roghorst waar al verduurzamingsstappen hebben plaatsgevonden. Deze vindt plaats in het najaar, een datum volgt nog! 

Groeten van het energiek Roghorst team,
Joost (RH 40), Willem (RH 42), Ralph (RH 64), Albert (RH 73), Peter (RH 105), Jeroen (RH 232) en Janneke (RH 271) en Leida van den Berg (energieloket)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten