woensdag 1 november 2023

Roghorst Energiek breidt naar het oosten

Samen met het Energieloket van de gemeente is een start gemaakt met ‘Energiek Roghorst Oost’. Dit in navolging van het initiatief  ‘Energiek Roghorst West’. De intentie is om ideeën en ervaringen met betrekking tot het verduurzamen van de eigen woning uit te wisselen. Maandagavond 2 oktober jongstleden werd de eerste bijeenkomst georganiseerd.


Op deze bijeenkomst waren bewoners aanwezig uit de Molenwiek, de drive-in woningen en uit het hofje aan de uiterste oostkant van de Roghorst. Er werd allereerst door de aanwezigen verteld wat men al gedaan had aan het verduurzamen van de woning. Daarna werd geïnventariseerd aan  welke maatregelen iedereen behoefte heeft. Verschillende zaken werden daarbij genoemd, zoals het dak isoleren, ramen en/of de volledige pui vervangen, kruipruimte isoleren, zonnepanelen, een (gezamenlijke) warmtepomp, beelden maken met een warmte-camera.

Verder kwam ter sprake dat de gemeente bezig is om een subsidieregeling op te tuigen. Bewoners van de Tarthorst en Roghorst kunnen subsidie krijgen voor het nemen van maatregelen ten behoeve van energie- en geluidsisolatie. Het staat helaas nog niet vast hoe deze regeling er precies uit zal zien en wanneer hij van kracht wordt.

Een volgende bijeenkomst van Energiek Roghorst Oost staat gepland op 13 november. Bent u geïnteresseerd om ook aan te schuiven? Stuur dan een mailtje naar Leida van den Berg van het energieloket.

Ook Energiek Roghorst West heeft een informatieavond georganiseerd. Op vrijdag 3 november is er bijeenkomst met als thema 'ventilatie'. Want hoe bespaar je energie zonder dat het ongezond wordt, en welke rol speelt ventilatie daarbij? Vanaf 19.45 uur in de centrale aula van de Piekschool. Voor vragen en aanmelden, mail met energiekroghorst@gmail.com.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten