donderdag 2 november 2023

Update verhoging geluidsscherm


Zoals bekend is de gemeente van plan om het geluidsscherm langs de Nijenoord Allee te verhogen. Oorspronkelijk lag de optie om het scherm overal met 2 meter te verhogen op tafel, maar na vragen van onder andere de BBR besloot de gemeente tot een verhoging met 1 meter. Lees hier over de laatste stand van zaken.


Door de plannen van de provincie om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren zal het verkeer op de Nijenoord Allee verder toenemen. Uiteraard neemt daardoor de geluidsoverlast voor omwonenden ook toe. Deze toename zal op bepaalde plekken in de wijk de wettelijke normen overschrijden en de provincie was van plan om hier simpelweg een ontheffing (besluit hogere waarde) voor aan te vragen.

De gemeente Wageningen vond dit geen goed idee en heeft vervolgens de mogelijkheden onderzocht om met extra maatregelen de toenemende geluidsoverlast te beperken. Uiteindelijk kwam naar voren dat een verhoging van het geluidscherm met 1 meter over de gehele lengte (bij de Roghorst) voldoende effectief is. Het aantal woningen waar de wettelijke normen zouden worden overschreden daalt namelijk drastisch door deze ingreep. Vanwege de zorgen bij omwonenden heeft wethouder Erik Bijleveld expliciet toegezegd dat het bestaande groen zoveel mogelijk behouden zal blijven.

De definitieve plannen inclusief modelberekeningen worden half november gepubliceerd. Bezwaar maken tegen de plannen om het geluidscherm te verhogen of verbeteringen voorstellen is op dat moment nog mogelijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten