vrijdag 27 mei 2016

Protest gaat door: nieuw spandoek aan de geluidswal

Sinds donderdag hangt er een nieuw spandoek met de tekst ´Route 33 miljoen, niet doen´ aan het geluidsscherm langs de Nijenoord Allee. De tekst verwijst naar de schrikbarend hoge kosten voor de verdubbeling van de weg. Het nieuwe spandoek is een gezamenlijke actie van bewoners van de Tarthorst en de Roghorst, in reactie op de bekendmaking van het Wageningse college dat aanpassing van de Nijenoord Allee en Mansholtlaan (variant A) 33 miljoen gaat kosten, inclusief een ongelijkvloerse fietsoversteek bij Hoevestein. Rondje campus (variant B) wordt door de provincie geraamd op 14 miljoen.

Tijdens de politieke avond op 23 mei waren deze kosten ook onderwerp van gesprek. In de raad bleek het rondje campus opeens weer een serieuze optie te zijn. De provincie is bereid 14 miljoen euro bij te dragen aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Wageningen, waarmee het rondje campus de ´nul euro variant´ zou worden.

Alle partijen, inclusief wethouder Ter Maat, gaven aan geschrokken te zijn van de hoge kosten voor variant A. De Stadspartij had in de pers al eerder aangegeven zeer grote bedenkingen te hebben bij de miljoenen die gemoeid zijn met variant A en vroeg de wethouder nu om meer informatie over het rondje campus. Groenlinks wil alleen variant A en vroeg zich af of de provincie bereid zou zijn om deze gefaseerd te laten uitvoeren.

Bericht in de Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten