maandag 22 mei 2017

Open brief aan Groen Links en Germeenteraad Wageningen

Richold Hengst, bewoner van de Roghorst, stuurde op persoonlijke titel een brief aan de Groen Links-fractie en de overige leden van de gemeenteraad. Hier vindt u de brief.

Open brief aan Groen Links

Laat Groen Links ons stikken in de besluitvorming over de bereikbaarheid van Wageningen?

Ik krijg sterk de indruk dat de priv├ębelangen van personen uit Noord West en de traditionele actiegroepen belangrijker zijn, dan een goede bereikbaarheid van Wageningen.

Na veel te veel jaren van onderzoek (dit heeft echt veel geld gekost) ligt er nu een voorstel om een deeltje van het bereikbaarheidsvraagstuk van de groeiende Campus en een toenemende bevolkingsgroei op te lossen.

Een extra weg op 75 meter van de bebouwing af met aarden wallen ertussen en veel groen is toch een betere optie dan het zware industri├źle verkeer op 6 (!!) meter afstand van de bebouwing van de Roghorst langs te laten rijden? 

(Zware transporten uit de haven met een elektrische bakfiets, daar zijn we niet op tegen, maar helaas zit dat er voorlopig echt nog niet in)

Zeer kwalijk is dat er in de visie van Groen Links op geen enkele manier rekening wordt gehouden met de gezondheid van de bewoners. Dit kan natuurlijk niet.

Iedereen weet dat een tunnelbak onder de Nijenoord Allee in een kwelwatergebied het faillissement van Wageningen betekent.
Het is toch asociaal om minimaal 10 miljoen ongedekt uit te geven, als je weet dat er betaalbare goede andere opties zijn. Groen Links gaat dan zeker bezuinigen op de minima, om dit gat te dichten?

Bij ons voor de deur is twee jaar geleden een groot deel van de natuur weg gesloopt. De eekhoorns, vleermuizen en vele ander dieren en zeldzame planten zijn gevlucht uit de stad. Een groene ecologische stad moet de lasten verdelen en je moet die niet doorsnijden met een vierbaans weg.

Iedere Wageninger is voor de natuur. Wageningen heeft veel natuur- en recreatiegebieden. We zijn het er over eens dat we hier zorgvuldig mee moeten omgaan.

Een weg over de Campus biedt uitkomst. Niets doen betekent dat je de bewoners van Wageningen laat stikken.

Op persoonlijke titel,

Richold Hengst
Roghorst 205.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten