vrijdag 8 september 2017

Gemeente scherpt regels kamerverhuur aan

Tijdens zijn bezoek aan de Roghorst had wethouder Han ter Maat het al aangekondigd: de gemeente wil de regels voor het verhuren van kamers aanscherpen. Met een nieuwe set beleidsregels wil de gemeente meer grip krijgen op de kamerverhuur, met name als het gaat om het volledig ombouwen van woningen.
Sinds een paar jaar is het mogelijk (en vereist!) dat particuliere eigenaren van woningen vergunningen kunnen aanvragen om kamers in woningen te verhuren aan bijvoorbeeld studenten. In de Roghorst zijn er mensen die zich zorgen maken over het toenemend aantal woningen dat kamersgewijs wordt verhuurd. Ook zijn er mensen die overlast ondervinden van woningen die per kamer verhuurd worden. 

Wethouder Ter Maat gaf aan dat hij soortgelijke geluiden ook in andere wijken in Wageningen opvangt. Vandaar dat de gemeente nu een voorstel heeft gedaan om de beleidsregels aan te scherpen. Zo zal de vergunningvrije hospitaverhuur ingeperkt worden, waardoor het niet meer mogelijk is om zonder ontheffing een huis te verhuren waar men niet woonachtig is. Een ander voorstel is dat per straat maximaal 5% van de woningen een vergunning mag hebben om een woning volledig te verhuren aan bijvoorbeeld studenten. Dit is nu 15%. De gemeenteraad moet zich nog over de nieuwe regels buigen.

De beleidsregels zijn in te zien op het stadhuis en zijn ook hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten