woensdag 17 juli 2019

Roghorst aan de slag met energiebesparing


Na de voorlichtingsavond over het Energie Initiatief Roghorst hebben meer dan 20 huishoudens besloten om zonnepanelen te installeren via Masters in Solar. En op veel adressen is dat inmiddels ook gebeurd. Een mooi resultaat! Op dit moment lopen er geen verdere acties maar wie meer wil weten kan altijd contact opnemen met initiatiefnemer Floor Verdenius of met Gemeente Wageningen.



Op 6 februari 2019 vond er een informatieavond van het Energie Initiatief Roghorst plaats in de Piekschool. Ongeveer 25 buurtbewoners namen deel aan deze avond. Er werden presentaties door twee bedrijven gegeven en ook de gemeente en het Energieloket waren aanwezig. Het bedrijf Masters in Solar gaf een presentatie over zonnepanelen installatie op eigen dak. Het bedrijf kan voor elk type dak een offerte maken voor installatie van zonnepanelen.

Valleienergie, een lokale energie coöperatie, gaf voorbeelden van inkoopmogelijkheden waarbij gebruik gemaakt wordt van zonnepanelen die elders geïnstalleerd worden. Voor deze vorm van zonne-energie is veel belangstelling in Wageningen. Inkoop van zonnepanelen via een coöperatie heeft echter ook een nadeel: de financiële vergoeding voor opgewekte energie beperkt zich tot teruggave van de energiebelasting.

Meer informatie over het Energie Initiatief Roghorst is op te vragen bij één van de initiatiefnemers, Floor Verdenius. Daarnaast kan er informatie ingewonnen worden over deze en andere verduurzamingsmaatregelen (isolatie, besparing elektriciteit etc) bij Robert Jan Geerts van het Energieloket Wageningen. 

De gemeente Wageningen biedt trouwens ook een stimuleringslening voor particulieren, voor alle mogelijke energiebesparende maatregelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten