woensdag 17 juli 2019

Serieuze problemen met exotische mier in Roghorst


De problemen met de exotische mierensoort Tapinoma nigerrimum zijn voorlopig nog niet opgelost. De kolonie bij de ingang van de Roghorst (tegenover het tankstation) lijkt dit jaar weer groter te zijn geworden en heeft zich iets uitgebreid langs de Churchillweg in de richting van de Tarthorst. De kolonie is nu zo’n 150 meter lang.


Onlangs weidde het jeugdjournaal een item aan de kolonie aan de rand van onze wijk:  

Ook in de Gelderlander stond een artikel:  

Nog steeds werkt het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) samen met de gemeente en bewoners om de plaag te bestrijden. Er zijn momenteel slechts enkele middelen toegestaan om mieren professioneel mee te bestrijden en die werken onvoldoende tegen deze mierensoort. Het KAD bekijkt of er een ontheffing kan worden aangevraagd zodat de gemeente een doeltreffender middel zou mogen gebruiken.

Let op!

Bewoners wordt gevraagd om op te letten bij het verwijderen of verplaatsen van zand of tuinaarde uit de tuin. Als er koninginnen mee vervoerd worden is de kans groot dat er ergens anders een nieuwe kolonie ontstaat. Als er mieren binnenshuis worden aangetroffen kunt u contact opnemen met de servicelijn van de gemeente: 0317 - 49 24 66. Ook kunt u melding doen via het meldingsformulier openbare ruimte op internet via het formulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten