maandag 4 oktober 2021

Groenrenovatie Roghorst

 

Op dinsdag 28 september 2021 organiseerde de gemeente Wageningen een informatieavond over de Roghorst groenrenovatieplannen. Na de Tarthorst is de Roghorst de 2e wijk waar het openbaar groen zal worden gerenoveerd. Aangezien de Roghorst bekend staat om haar groene karakter is het belang van dit project voor ons als bewoners erg groot.

Veel belangstelling

Het was dan ook goed om te zien dat er een groot aantal mensen naar de Vredehorst gekomen was. De informatieavond werd afgetrapt door wethouder De Haan, waarna projectleider Esther Krosschel een algemeen overzicht gaf van de achtergronden en doelstellingen. Vervolgens presenteerde Marc van der Zwet van Copijn Landschapsarchitecten de resultaten van een eerste analyse van het groen in de wijk.

Deze eerste bijeenkomst was verder vooral een inventarisatie van ‘knelpunten en kansen’, waarbij alle aanwezigen mochten vertellen wat ze van het groen in de Roghorst vonden. Uiteraard kwamen er heel veel meningen naar voren, maar het viel op dat bijna iedereen zeer veel waardering had voor het groene karakter van de wijk en groot belang hechtte aan het behoud hiervan. Aan de andere kant klonken er ook zorgen over bepaalde plekken in de wijk waar sommige bomen wel erg groot aan het worden zijn.

Nog twee info-avonden

Het idee is om met behulp van nog twee informatieavonden de definitieve plannen vorm te geven. De uitvoering zal in november-maart 2022-2023 plaats vinden. Overigens wordt het huidige buurtgroen buiten de groenrenovatie gehouden.

Beide presentaties zijn hieronder te bekijken:

Presentatie Gemeente: 'Groenrenovatie Roghorst'

Presentatie Copijn: 'Groenrenovatie Roghorst'

En hier hier vind je meer informatie van de gemeente Wageningen over openbaar groen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten