vrijdag 11 maart 2022

Nieuwe stappen groenrenovatie Roghorst


De 
gemeente Wageningen is bezig met het renoveren van het groen in de Roghorst. Inmiddels zijn er twee informatiebijeenkomsten gehouden en is er een derde bijeenkomst gepland op 17 maart.

Tijdens de eerste bijeenkomt werden de bewoners gevraagd om hun mening te geven over het groen in de wijk. Waar waren de mensen blij mee en waar zag men nog verbeterpunten? Na een oproep van het bestuur stuurden diverse leden hun inzichten naar ons toe. Alle bijdragen zijn gebundeld en geanonimiseerd doorgestuurd naar de projectleider.

De tweede bijeenkomst vond plaats op 23 november en werd gebruikt om het voorlopig ontwerp te presenteren. Aan de hand van een presentatie werden de uitgangspunten voor de nieuwe beplanting toegelicht. Er werd verteld welke bomen er verdwijnen en waar er nieuwe bomen zullen worden geplant. Verder werden er plannen gepresenteerd voor de herinrichting van het populierenveldje en speelveld aan de Churchillweg. Langs de Churchillweg is een klimaatbosje bedacht, op het populierenveldje een boomgaard (waarin de populieren blijven staan). De presentatie kan hier worden bekeken. Na afloop van de bijeenkomst kon iedereen een vragenformulier meenemen waarin werd gevraagd naar ieders mening over de plannen. Deze vragen konden ook via een website beantwoord worden.


Op donderdagavond 17 maart om 19.00u in de Vredehorst zal de derde informatiebijeenkomst gehouden worden. Op deze avond zal het definitieve ontwerp gepresenteerd zal worden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar de gemeente.

 

Op deze website kunt u vanaf 10 maart het definitieve ontwerp alvast bekijken. Ten opzichte van het voorlopige ontwerp zijn er enige aanpassingen gedaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten